Malinový Banana Bread🍌

Banana bread je klasika, kterou milujeme pro její vláčnost a snadnou přípravu. Ale co kdybyste ho posunuli na jinou úroveň? Přidáním Osvěžo malinovo-mátového sirupu získá ovocnou, svěží chuť a díky bezlaktózovému jogurtu nebude vůbec suchý a mohou si ho dopřát i lidé s intolerancí/alergií. A navíc je jeho příprava tak jednoduchá, že ho zvládne opravdu každý.😋
Suroviny:
-
4 zralé banány (čím zralejší, tím lepší) + jeden navrch
-
2 vejce
- 2 lžíce bezlaktózového jogurtu
-
50 g rozpuštěného másla nebo kokosového oleje
-
200 g hladké mouky (můžete použít i špaldovou)
- 50 g třtinového cukru
-
1 lžička jedlé sody
-
1 lžička prášku do pečiva
-
Špetka soli
-
1 lžička vanilkového extraktu
-
hrst nasekaných ořechů nebo čokolády (podle chuti)
Postup:
- Předehřejte troubu na 180 °C a vyložte formu na chlebíček pečicím papírem (nebo vymažte máslem).
- V míse rozmačkejte vidličkou banány, přidejte vejce, bezlaktózový jogurt a rozpuštěné máslo. Vymixujte, aby vznikla hladká směs.
- Následně přidejte suché suroviny - mouku, cukr, jedlou sodu, prášek do pečiva a špetku soli. Důkladně promíchejte.
- Nakonec přidejte vanilkový extrakt a Osvěžo malinovo-mátový sirup. Pokud chcete, přidejte nasekané ořechy nebo čokoládu (nebo klidně obojí, tak to máme nejradši:))
- Těsto nalijte do připravené formy, rozkrojte banán podél na půl a přidejte ho navrch. Pečte zhruba 45–50 minut, kontrolujte špejlí.
- Po upečení nechte chlebíček chvíli vychladnout, poté vyjměte z formy a podávejte.
Tip na závěr:
- Pro extra malinovou chuť můžete chlebíček po vychladnutí rozříznout podélně na půl a potřít další vrstvou malinovo-mátového sirupu nebo přidat do těsta hrst čerstvých malin.
- Skvěle chutná jen tak, nebo ho můžete podávat například i s trochou jogurtu nebo oříškového másla.
Podělte se s námi o váš výsledek na sociálních sítích.📸 Sdílejte fotku na Instagramu nebo Facebooku a označte nás @osvezo, ať můžeme vidět vaše sladké výtvory! 🍌💛