Malinový Banana Bread – vláčný, ovocný a osvěžující! 🍌

Banana bread je klasika, kterou milujeme pro její vláčnost a snadnou přípravu. Ale co kdybyste ho posunuli na jinou úroveň? Přidáním Osvěžo malinovo-mátového sirupu získá jemnou ovocnou, svěží chuť a výsledkem bude dokonale vláčný chlebíček s nádechem malin, který si zamilujete! A navíc je jeho příprava tak jednoduchá, že ho zvládne opravdu každý.😋

Suroviny:

  • 3 zralé banány (čím zralejší, tím lepší) + jeden navrch
  • 2 vejce
  •  
  • 100 g rozpuštěného másla nebo kokosového oleje
     
  • 200 g hladké mouky (můžete použít i špaldovou)
     
  • 1 lžička jedlé sody
     
  • 1 lžička prášku do pečiva
     
  • Špetka soli
     
  • 1 lžička vanilkového extraktu
  • 50 g nasekaných ořechů nebo čokolády (volitelné)

Postup:

  1. Předehřejte troubu na 180 °C a vyložte formu na chlebíček pečicím papírem (nebo vymažte máslem).

  2. V míse rozmačkejte banány vidličkou, přidejte vejce, rozpuštěné máslo a Osvěžo malinovo-mátový sirup. Promíchejte, aby vznikla hladká směs.

  3. V druhé míse smíchejte mouku, jedlou sodu, prášek do pečiva a špetku soli.

  4. Suché ingredience postupně vmíchejte do banánové směsi a důkladně promíchejte. Pokud chcete, přidejte nasekané ořechy nebo čokoládu.

  5. Těsto nalijte do připravené formy, rozkrojte banán podél na půl a přidejte ho navrch. Pečte zhruba 45–50 minut, kontrolujte špejlí. 

  6. Po upečení nechte chlebíček chvíli vychladnout, poté vyjměte z formy a podávejte.

Tip na závěr:

  • Pro extra malinovou chuť můžete chlebíček po vychladnutí rozříznout podélně na půl a potřít další vrstvou malinovo-mátového sirupu nebo přidat do těsta hrst čerstvých malin.
  • Skvěle chutná jen tak, nebo ho můžete podávat například i s trochou jogurtu nebo oříškového másla.

Podělte se s námi o váš výsledek na sociálních sítích.📸 Sdílejte fotku na Instagramu nebo Facebooku a označte nás @osvezo, ať můžeme vidět vaše sladké výtvory! 🍌💛