Malinový Banana Bread – vláčný, ovocný a osvěžující! 🍌
![](https://www.osvezo.cz/user/articles/images/photoroom_20250214_112519_2.jpg)
Banana bread je klasika, kterou milujeme pro její vláčnost a snadnou přípravu. Ale co kdybyste ho posunuli na jinou úroveň? Přidáním Osvěžo malinovo-mátového sirupu získá jemnou ovocnou, svěží chuť a výsledkem bude dokonale vláčný chlebíček s nádechem malin, který si zamilujete! A navíc je jeho příprava tak jednoduchá, že ho zvládne opravdu každý.😋
Suroviny:
-
3 zralé banány (čím zralejší, tím lepší) + jeden navrch
-
2 vejce
-
-
100 g rozpuštěného másla nebo kokosového oleje
-
200 g hladké mouky (můžete použít i špaldovou)
-
1 lžička jedlé sody
-
1 lžička prášku do pečiva
-
Špetka soli
-
1 lžička vanilkového extraktu
-
50 g nasekaných ořechů nebo čokolády (volitelné)
Postup:
- Předehřejte troubu na 180 °C a vyložte formu na chlebíček pečicím papírem (nebo vymažte máslem).
- V míse rozmačkejte banány vidličkou, přidejte vejce, rozpuštěné máslo a Osvěžo malinovo-mátový sirup. Promíchejte, aby vznikla hladká směs.
- V druhé míse smíchejte mouku, jedlou sodu, prášek do pečiva a špetku soli.
- Suché ingredience postupně vmíchejte do banánové směsi a důkladně promíchejte. Pokud chcete, přidejte nasekané ořechy nebo čokoládu.
- Těsto nalijte do připravené formy, rozkrojte banán podél na půl a přidejte ho navrch. Pečte zhruba 45–50 minut, kontrolujte špejlí.
- Po upečení nechte chlebíček chvíli vychladnout, poté vyjměte z formy a podávejte.
Tip na závěr:
- Pro extra malinovou chuť můžete chlebíček po vychladnutí rozříznout podélně na půl a potřít další vrstvou malinovo-mátového sirupu nebo přidat do těsta hrst čerstvých malin.
- Skvěle chutná jen tak, nebo ho můžete podávat například i s trochou jogurtu nebo oříškového másla.
Podělte se s námi o váš výsledek na sociálních sítích.📸 Sdílejte fotku na Instagramu nebo Facebooku a označte nás @osvezo, ať můžeme vidět vaše sladké výtvory! 🍌💛