Rybízovo-čokoládová buchta🍫

Nevíte, co si připravit k snídani nebo odpolední kávě? Připravte si s námi tuhle jednoduchou buchtu z černého rybízu! Díky řeckému jogurtu je krásně vláčná a navíc bez cukru, takže ji můžete mlsat bez výčitek.😋
Suroviny:
- 1 hrnek jemně rozmixovaných ovesných vloček
- 2 vejce
- 1 zralý banán (rozmačkaný)
- 1 kelímek řeckého jogurtu (cca 140 g)
- 1/2 sáčku kypřicího prášku
- 1 lžíce kakaa
- 2–3 lžíce sirupu Černý rybíz (podle chuti)
- Hrst nasekané hořké čokolády
- Půl hrnku černého rybízů (+ pár kuliček navrch)
Postup:
- Předehřejte troubu na 180 °C a vyložte formu pečicím papírem (my jsme použili zapékací misku velikosti 17x26 cm).
- V míse prošlehejte vejce, rozmačkaný banán, jogurt a sirup z černého rybízu.
- Přidejte rozmixované vločky, prášek do pečiva, kakao a společně vše zamíchejte.
- Nakonec přidejte nasekanou čokoládu, černý rybíz a jemně promíchejte.
- Těsto nalijte do formy, ozdobte zbytkem černého rybízu a pečte cca 30–35 minut, nebo dokud špejle nevyjde čistá.
Mrkněte na naše ostatní recepty na blogu, a dejte nám vědět, jak se vám recept povedl!